0
0

Цифри на зворотному боці карти не є максимальним захистом, і тому в подальшому можуть бути розглянуті інші способи перевірки, наприклад запит пароля, заздалегідь узгодженого з кредитною установою, банком.

Що означають шифри

Багато хто запитує, що таке CVV код і CVV – тризначний або іноді чотиризначний шифр спрощує верифікацію даних. За допомогою цієї комбінації платіжна система розпізнає дані кожного разу при здійсненні операції, запиті на списання грошей.

Цифра 2 означає другий код, той, який використовують при оплаті, вказує на наявність першого, прихованого коду, який нанесений на магнітну смугу. Наявність CVV2-коду не є достатньою умовою для здійснення платежів в інтернеті. Продавці мають право запросити комбінацію цифр для підтвердження автентичності мапи, але деякі банки забороняють даний запит для окремих карт.

Важливо розуміти, що комбінація не захищає від фішингу, якщо власник самостійно надав дані шахраям. Додамо, що інформація може зберігатися у продавця нетривалий термін, отже, при подальшій транзакції не може бути використана повторно. Серед таких продавців можна виділити:

  • iTunes Store;
  • Steam;
  • PayPal.

Де розташовані

Не всі знають, що значить код з цифр, де він написаний і в яких ситуаціях потрібен. Комбінація розміщена на зворотному боці пластикового носія. Для кращого сприйняття три цифри семизначного числа написані окремо і розташовані поруч з місцем для підпису. Іноді CVV2 або CVC2 не наносять на карту, в цьому випадку уточнити дані можна у представників банку телефоном або особисто в офісі. Звертатися потрібно саме до тієї кредитної установи, якій належить карта.

Автор статьи:
Ольга Семенникова
Головний редактор проекту «Вибір позики». Більше 6 років досвіду роботи в фінансовій сфері. Розбирається у фінансових і банківських продуктах. Вона знає, як вибрати позику на дійсно вигідних умовах.
Залишити відгук

Згоден з обробкою моїх персональних даних відповідно до політикою конфіденційності