0
0

Далеко не всі знають, що відмова у поверненні кредиту – не єдина причина попадання до стоп-листа. До такого ж результату може привести оформлення позики на підставну особу, використання позики не за призначенням, розпорядження майном, що знаходиться у заставі. Серед інших причин можна відзначити: недотримання умов кредитування, шахрайські дії по відношенню до банку, незакрита кредитна угода.

Чорний список кредиторів – перелік користувачів, які спланували придбати в кредит товар, але не впоралися з платежами. Кілька прострочень не зчинять сильного впливу, за умови, що їх виплатили вчасно і з урахуванням штрафів. Регулярні порушення умов кредитного договору спричинять серйозні наслідки.

Чи можна перевірити свою історію до подання заявки?

Незакрита кредитна угода – одна з найбільш частих причин, з якої відмовляють у кредитуванні. Чорний список боржників недоступний для всіх бажаючих, подивитися інформацію в бюро історій по кредитах перед подачею заявки на отримання коштів просто так неможливо. Послуга є платною. Інший спосіб дізнатися, чи є людина в чорному списку боржників – подати заявку на позику. Надана інформація не може бути точною, оскільки про причину негативної відповіді частіше за все не повідомляють.

Банківський чорний список утворюється з урахуванням персональних даних клієнтів і зберігається в УБКІ. Перед схваленням заявки на позику банківський працівник дивиться дані про клієнта в цій базі. Зробити це нескладно, досить ввести паспортні дані. Така ж можливість є і у самого користувача, але щоб скористатися нею, йому доведеться заплатити. Подивитися дані в бюро кредитних історій УБКІ можна самостійно. Для цього буде потрібно авторизуватися, вказати персональні дані.

Українські фінансові організації працюють з однією системою, тому якщо одна кредитна установа видала відмову, і наступні дадуть негативну відповідь також. Якщо причина відмови криється в невеликій заробітній платі, можна розглянути інші варіанти.

Що робити тим, хто потрапив у чорний список

Якщо ви змогли ознайомитися зі списком боржників і знайшли в ньому себе, не впадайте у відчай. Існує кілька варіантів вирішення проблеми:

  • якщо причиною відмови є відкриті угоди, візьміть засоби для повернення боргу, прийдіть в банк повторно, коли питання з попередньою позикою буде вирішене;
  • попросіть про реструктуризацію суми, вкажіть причину, чому не можете вносити гроші у встановлений період і чекайте відповіді.

Якщо дані варіанти не підходять, можна звернутися за допомогою до компаній з лояльними умовами кредитування, в яких ймовірність відмови мінімальна. У багатьох з них зарахування коштів відбувається протягом декількох хвилин після звернення. Інша перевага багатьох банківських організацій – можливість отримати гроші онлайн в будь-який час.

Автор статьи:
Ольга Семенникова
Головний редактор проекту «Вибір позики». Більше 6 років досвіду роботи в фінансовій сфері. Розбирається у фінансових і банківських продуктах. Вона знає, як вибрати позику на дійсно вигідних умовах.
Залишити відгук

Згоден з обробкою моїх персональних даних відповідно до політикою конфіденційності