5
1

Відкриття своєї справи – стрибок в невідомість, особливо без хорошого дослідження ринку і попередньої аналітики, проте в разі позитивного результату мрія здійсниться, а разом з цим прийдуть хороші гроші. Новачкам експерти радять почати бізнес з мінімальними вкладеннями, який не вимагає серйозних навичок підприємницької діяльності. В процесі роботи можна буде отримати досвід і знання, щоб потім рости і починати орієнтуватися на окремі ніші.

Перші кроки

Якщо ви ніколи до цього не вели свій бізнес, бажано, щоб обрана справа приносила задоволення, і в ній у вас був власний інтерес. Цей підхід допомагає подолати перші труднощі і не кинути все в зародку. Якщо така справа знайдена, приступайте до вивчення ринку. Чим менше конкурентів у вас буде, тим вище ймовірність отримати високий прибуток на своїй ідеї. З іншого боку, може виявитися, що обраний напрям недостатньо популярний, і існуюча кількість конкурентів знаходиться в балансі. Беріть на замітку досвід європейських країн і почніть з вивчення бізнесів, які набирають обертів в Європі. Швидше за все, ці ідеї перемістять в Росію інші підприємливі громадяни, якщо цього не зробите ви.

Після вивчення ринку потрібно перейти до написання бізнес-плану. На нього потрібно витратити час, тому що він допоможе розрахувати майбутні витрати, приблизні доходи і часовий період, за який ви можете окупитися і повернути кредити. Викладки на папері допоможуть зрозуміти, чи достатньо у вас грошей для втілення ідеї (або того кредиту, який ви плануєте брати), або потрібні ще інвестиції. Ризики також прописуються в плані, як і способи їх мінімізації.

Складений бізнес-план допоможе вам взяти кредит в банку і стане базою, на яку ви будете спиратися. Залишається тільки зареєструватися в якості індивідуального підприємця, вибрати систему оподаткування, заручитися підтримкою бухгалтера і приступити до роботи по відкриттю і запуску бізнесу. У цій статті ми по черзі розберемо список актуальних бізнес ідей, які зможе осилити будь-який житель України, і які є актуальними на 2019 рік.

Екскурсії по місту, яке ви вивчили вздовж і поперек

Рідне місто в цьому сенсі – ідеальний варіант, оскільки ви знаєте про нього все. Ви знаєте його мікро-історію, яка зафіксована тільки в пам’яті земляків, ви можете розповісти веселі або безглузді ситуації, які відбувалися на вулицях вашого міста. Накладіть на своє розуміння історичні факти, розробіть маршрути і все, бізнес готовий. При відсутності ораторських навичок можна найняти запального гіда. Вкладень не буде практично ніяких, а заробити непоганий стартовий капітал можна цілком. Якщо ви блогер, і у вас є аудиторія іногородніх громадян або іноземців, це найпростіша бізнес ідея для вас.

Магазин самообслуговування

Такі ідеї для бізнесу популярні в Скандинавських країнах, але потрібно сказати, що в Україні з нею слід бути досить акуратним. Йдеться про магазин без продавців та касирів. Товар лежить на полиці, покупці беруть все, що їм необхідно, самі розплачуються за покупки і йдуть.

Варіантів два:

  • автолавка для сіл – автомобіль приїжджає раз на тиждень і продає все необхідне для господарства і життя;
  • супермаркет з безготівковою оплатою – потрібно лише своєчасне поповнення товару.

Розкрутка сайтів і груп у соцмережах для продажу

Ідея передбачає кілька варіантів. Перший – створення групи, сайту, сторінки в інстаграм з нуля, розкрутка, залучення аудиторії, монетизація, а потім продаж наступному власникові. Другий – покупка вже розкрученої і монетизованої сторінки або сайту для подальшого отримання прибутку з неї за прикладом минулих господарів. Третій варіант – покупка колись популярного, але нині занедбаного майданчику, і підняття його з колін. Тут потрібно бути хорошим маркетологом, однак плюси є – лояльність аудиторії та популярність сторінки в минулому.

Навчальні курси

У мережі на сьогодні дуже багато навчальних курсів на найрізноманітніші теми, і вони мають велику популярність. Світ рухається швидко, і сьогодні вчитися чомусь цікавому 5 років в університеті невигідно. Якщо у вас є якийсь талант, особливо практичний, підготуйте навчальні матеріали та почніть їх поширення.

Як вкладення в цю ідею вам знадобляться послуги викладача, який допоможе сформувати навчальну лекцію максимально зрозуміло, послуги коректора, відеомонтажера або копірайтера. Готові матеріали упаковуються в зручну електронну форму і продаються в інтернеті (майданчик можна підшукати в залежності від тематики курсу). Найбільшою популярністю зараз користується відеомаркетінг, ця тема буде актуальна ще довгий час, тому ця бізнес ідея принесе прибуток.

Доставка товарів за допомогою квадрокоптера

Перш ніж переходити до цієї теми, рекомендується звіритися з законодавством, і можливо, такий бізнес буде швидкоплинним, проте ця ідея дуже ефектна, і звістка про вас швидко розлетиться по місту. Суть в тому, що товари або їжа для відвідувачів доставляються за допомогою дрона або квадрокоптера, а люди зустрічають їх в обумовлений час.

Сяючі квіти

Ця ідея для роздрібної торгівлі, вона може бути самостійною бізнес-ідеєю або виконуватися в квітковому магазині. Для роботи потрібні живі квіти і люмінофор в спреї, яким вони поливаються. Такі букети не будуть популярними довго, проте зроблять фурор і допоможуть заробити на більш стабільний бізнес. Вести бізнес можна через інстаграм, а товар продавати з доставкою.

Стійка для зарядки

Йдеться про автономну стійку з безліччю роздрібних роз’ємів і шнурів для підзарядки різноманітних пристроїв. Не всі носять з собою powerbank, і їх зарядні пристрої можуть розрядитися в самий невідповідний момент. Такі точки будуть користуватися популярністю в місцях великого скупчення людей. За можливість зарядити пристрій стягується встановлена ​​сума. Зверніть увагу, що в деяких місцях, наприклад, аеропортах, така послуга може надаватися безкоштовно. Ця ідея вимагає початкових вкладень, однак вони швидко окупляться.

Магазин випадкових подарунків

Ідея досить прогресивна, але вимагає відкритості з боку покупця. Клієнтами такого магазину часто стають люди, яким потрібно подарувати подарунок незнайомцям, або друзям, у яких все є. Важливо мати широкий асортимент на всі вікові групи і за різними цінами, і продавця до здібностей психолога і високим рівнем емпатії.

Суть в наступному:

  • покупець заходить в магазин і описує портрет людини, яка хоче підібрати подарунок, привід і т.д .;
  • вносить певну суму, яка у нього є;
  • продавець підбирає підходящий варіант, який зробить покупця задоволеним і змусить його залишити відгук або порадити магазин знайомим.

Магазин товарів з фіксованою ціною

З цією ідеєю легко привернути увагу до бізнесу, і при цьому отримати досить високий прибуток. Для її реалізації потрібно зареєструвати ПП, налагодити контакти з продавцями дешевих товарів, зняти приміщення зі складом, закупити обладнання (полиці, стійки) і розрахувати ціну, яка покриє всі збитки і принесе прибуток. Постарайтеся поставити дійсно низьку ціну і вибирайте більш дешеві товари, тоді вийде окупити ідею.

Франчайзинг Envybox

Envybox – це мультисервис для збільшення продажів. Щоб на ньому заробляти, досить мати телефон і комп’ютер. Система має сім типів винагород для партнерів. Заробляти можна продажем продуктів іншим підприємцям, отриманням свого відсотка і прибутку. Партнерську мережу можна налаштовувати в різних містах.

Онлайн-торгівля

В Україні 15 млн користувачів інтернету, велика частина з яких регулярно купує речі та їжу в мережі. Торгівля в інтернеті – гарна ідея для бізнесу, яка виглядає вигідною і перспективною. Для створення інтернет-магазину необхідно обов’язково вибрати окрему нішу, яка буде містити для початку 5-6 категорій товарів. Ніша вибирається залежно від того, що вам цікаво, і в залежності від популярності тих чи інших напрямків.

Цей варіант вимагає вкладень, і його якість напряму залежатиме від їх величини. Середній сайт можна зробити приблизно за 6-8 тис. гривень, а ціна, яку ви будете виставляти на товари в магазині, буде залежати від обсягів першого придбання. Після збільшення асортимент до середнього ви зможете розраховувати на непоганий дохід – виручка середнього інтернет-магазину досягає 100 тис. гривень. На обслуговування магазину, обробку замовлення і відправку піде приблизно 6 тис. гривень. Дана ідея дрібного бізнесу повністю відіб’є витрати за 5-6 місяців.

Сільське господарство

Для громадян, які розуміють в фермерстві і тваринництві теж є перспективний напрямок для того, щоб відкрити бізнес з нуля. Робота в сільському господарстві в Україні сьогодні дає непоганий дохід і має підтримку з боку держави. Є кілька ідей напрямків для малого бізнесу – вирощування фруктів та овочів, розведення птиці, розведення риб, виробництво молока і молочних продуктів, бджільництво. При правильній організації сільське господарство можна перетворити в перспективний високоприбутковий бізнес. Ця галузь в бізнесі має величезний потенціал для розвитку.

Перепродаж товару

Перепродаж товару як бізнес завжди актуальний, особливо для невеликих міст. Для цих цілей можна використовувати як трендову продукцію, яка знаходиться на піку, але недоступна в певному місті, так і повсякденні товари, без яких складно обходитися в побутовому житті. Якщо ви хочете реалізувати таку бізнес ідею, і при цьому не витрачати багато грошей на закупівлі, зверніть увагу на наступні перспективні напрямки – одяг, продукти харчування, засоби особистої гігієни, товари для дому, побутова техніка. Щоб простіше було розвивати свій бізнес, вибирайте близький по духу напрям. В цьому випадку вам буде простіше закуповувати товари, які сподобаються потенційному споживачеві.

Новачки, як правило, вибирають перепродаж товарів з Китаю. Асортимент продукції там колосальний, практично весь світ користується товарами, які виробляються там. Легко знайти свою нішу і десятки виробників, які роблять унікальні товари для неї. Заробіток визначається тільки націнкою, яку ви хочете поставити, і з якої будуть готові змиритися ваші покупці. Перепродавати товари знову-таки краще через інтернет-магазини. Запросіть фахівців, які допоможуть вам вивести сайт в ТОП видачі та отримуйте стабільні доходи. Якщо ви вибираєте бізнес для маленького міста, в цьому випадку можна відкрити і оффлайн-магазин.

Швейне виробництво

Прибуткові ідеї малого бізнесу не обходять стороною і швейне виробництво. Відріз тканини на спідницю коштує приблизно 3-4 долари, а нові вироби коштують 50-60 доларів. За 1 день швачка здатна виготовити до 10 спідниць. Навіть продаючи вироби оптом по 15-20 доларів, можна відбити всі витрати на покупку устаткування, оренду цеху, оплату витратних матеріалів, тканин і роботи швачок. Найнявши кілька працівників, можна істотно збільшити прибуток.

Найголовніше в бізнесі з пошиття речей – знайти постійних покупців, яким можна буде реалізовувати вироби на продаж. У цьому бізнесі дуже важливий дизайн і якість пошиття, щоб залучити клієнтів потрібно пропонувати сучасні та актуальні фасони і форми. Ексклюзивні моделі і хороші знижки за обсяги дозволять закріпитися в маленькому місті в Україні. Невелике швейне виробництво – це одна з непоганих ідей для бізнесу.

Організація свят

Організація свят як правило замовляється людьми з великими доходами, тому дана ідея може принести чималі гроші і непогані зв’язки і рекомендації. Послугою користуються не тільки приватники, а й компанії, що дозволяє розширювати клієнтську базу практично до безкінечності. Відкривати агентство в своєму місті має сенс тільки після ретельного дослідження ринку. Якщо агентств багато, і всі вони пропонують заходи високого рівня, знайти собі клієнтів буде досить складно.

Однак навіть якщо в місті вже багато event-агентств, ви завжди можете підірвати ринок, запропонувавши оригінальні ідеї. Особливий підхід до роботи, несподівані сценарії, залучення фахівців, які раніше не працювали на цих напрямках, допоможуть вам виграти у інших компаній в цьому бізнесі.

Щоб продовжувати отримувати прибуток навіть між заходами, можна надавати додаткові послуги, наприклад, прокат карнавальний костюмів, вечірніх суконь, прикрас, аксесуарів. Також можна не тільки проводити заходи, але і пропонувати прикрашати зали, особливо якщо вибирати для цього екологічні способи, оскільки екологічність зараз в тренді. Для роботи в цьому напрямку потрібно мати творчі здібності.

Шлюбне агентство

Шлюбне агентство не вимагає великих вкладень, при цьому може бути досить популярним при правильному підході до організації роботи. Для втілення бізнес ідеї такого роду досить мати симпатичне офісне приміщення і комп’ютер з доступом в інтернет. Ліцензія для такого бізнесу не потрібна, достатньо зареєструвати ПП і зробити сайт. У великих містах або в інтернеті можна знайти семінари про те, як відкрити шлюбне агентство, це допоможе розібратися в тонкощах бізнесу в разі, якщо раніше ви з такими агентствами не стикалися і не користувалися їх послугами. Шлюбне агентство для України – свіжий бізнес, особливо якщо у вас вийде вивести його на новий рівень.

Доставка їжі

За кордоном такий напрямок бізнесу користується великою популярністю, але не так сильно він розвинений в Україні. Поки в цій ніші досить просторо, новачкам варто поквапитися. Якщо ви живете в великому місті, то швидше за все там вже є якась конкуренція, тому рекомендується вибрати невеликий сегмент, наприклад, суші, піца, дитяче харчування. У невеликому місті можна розширити асортимент, щоб добрати потрібне навантаження на кур’єрів і отримувати стабільний прибуток.

Найбільш затребуваний напрямок – доставка їжі з ресторанів, які не пропонують власну доставку, і доставка гарячих обідів в офіс. Приймати замовлення можна через сайт (тоді потрібно буде його замовити, просувати і підтримувати) або телефоном. Організація бізнесу з доставки їжі починається з домовленістю з ресторанами і кафе, які будуть пропонувати вам знижку на продукцію за залучення клієнтів.

Для старту такого бізнесу в Україні потрібно близько 10 тисяч гривень. Ці гроші підуть на розробку сайту, на оплату роботи кур’єрів, поки вони не почнуть самооплачуватися і інші витрати. Отримавши достатній прибуток, можна зняти приміщення і організувати власне виробництво їжі на винос, наприклад, піци або ролів.

Ремонт побутової техніки

Тенденція до екологічності або просте бажання заощадити грошей призводить до того, що люди намагаються менше споживати, і лагодити, а не викидати старі речі після поломки. Ремонтні майстерні для техніки мало розвинені, хоча і здатні принести непоганий дохід, і не тільки за часів кризи. Попит на покупку техніки на вторинному ринку також зростає, а поломки техніки призводять до майстерні нових клієнтів.

Щоб відкрити такий бізнес, знадобиться 2-3 тис. доларів, які потрібні на закупівлю обладнання, навчання і зарплату співробітників, оренду великого приміщення, в якому можна зручно організувати роботу. Окупність буде залежати від якості роботи, маркетингових зусиль, кількості клієнтів. Повернення інвестицій можна очікувати через 5-6 місяців.

Теплиці на дахах

Останнім часом в Україні почали впроваджуватися нові технології, а ентузіасти почали втілювати оригінальні ідеї, які навіть не вимагають серйозних капіталовкладень. Теплиці на дахах – це одна з таких оригінальних ідей. Бізнес відрізняється високою рентабельністю, не потребує серйозної підготовки. Наприклад, не буде потрібно проведення комунікацій, тому що в будинку вже є світло і вода, і їх досить вивести на дах.

Цей проект вже опрацьовується і найближчим часом запуститься. Для українського ринку цей варіант абсолютно унікальний. Найбільш вигідними напрямками є вирощування зелені, квітів і декоративної рослинності. Якщо ви самовіддана людина і трохи інженер, ви можете почати свій перший бізнес з такого рішення.

Висновки

Велика частина представлених ідей не вимагає глибоких знань від майбутнього власника бізнесу, а для всіх вузькопрофільних завдань можна найняти фахівців, які виконають завдання зі свого сегмента або проведуть консультацію. Щоб знайти гроші на бізнес, досить підготувати папери, бізнес-план і відправитися в банк за кредитом. Якщо ваше рішення добре опрацьовано, і у вас вже є невеликий стартовий капітал, ви зможете підняти свій бізнес з нуля і в перспективі розвинути високоприбуткове підприємство.

Автор статьи:
Ольга Семенникова
Головний редактор проекту «Вибір позики». Більше 6 років досвіду роботи в фінансовій сфері. Розбирається у фінансових і банківських продуктах. Вона знає, як вибрати позику на дійсно вигідних умовах.
Залишити відгук

Згоден з обробкою моїх персональних даних відповідно до політикою конфіденційності