0
0

Кредит від Приватбанку на житло – популярна пропозиція серед мешканців України, іпотека передбачає хороші відсотки на житло і повернення податкового вирахування. У банку є програми з придбання квартири під заставу іншого наявного нерухомого майна, в цій статті ми розглянемо тільки послуги з кредитування на нерухомість, коли в заставу залишається та ж квартира, яка оформлюється в іпотеку.

У ПриватБанку є свій вид кредитної програми під вторинний і первинний ринок, а на отримані гроші можна придбати не тільки квартиру, але і будинок. Також покупець може підібрати варіант з власної нерухомості банку. Повний перелік пропонованого житла можна знайти на http://ipoteka.pb.ua.

Обзавестися житлом можна декількома способами – орендувати (вартість оренди буде порівняна з щомісячним платежем), купити на гроші, отримані в розстрочку або в дар від родичів, отримати від підприємства в тимчасове користування, взяти кредит у банку. Широке коло банківських організацій готове допомогти в кредитуванні придбання житла, і ПриватБанк пропонує одні з найбільш вигідних варіантів кредитних програм.

Як оформити іпотеку від ПриватБанк

Банк надає гарантії якісного юридичного супроводу угоди і дотримання українського законодавства. Як оформити іпотеку від ПриватБанк? Почніть з онлайн-заявки, для цього достатньо заповнити форму на сайті і протягом 30 хвилин відповісти на дзвінок співробітника, з яким можна обговорити нюанси і підібрати вигідну пропозицію. Фахівці надають максимально прозору інформацію щодо ставок, графіків платежів, документів.

ПриватБанк пропонує три види нерухомості – первинний ринок, вторинний ринок і нерухомість банку. Ставка по кредиту для них коливається від 17,9% до 19,9%. Максимальний термін кредитування – 240 місяців, а сума 2 млн. грн. На жаль, отримати кредит на житло можна тільки при наявності значного початкового внеску – 25% від суми. Додатково до суми потрібно буде сплатити ще 0,5% від вартості житла (йдуть на страхування кредиту) і 0,5% від залишку по заборгованості (на особисте страхування).

Всі клієнти, які вирішать оформити кредит на житло в Приватбанку, отримують податкові відрахування в розмірі 18%. Таке право закріплено в ст.166 Податкового кодексу України. Розмір податкової знижки не може перевищувати загальний розмір зарплати людини за рік. Податкові відрахування можна отримати тільки в відношенні квартири, яка є основним місцем проживання платника податку, і в його паспорті стоїть відмітка про реєстрацію в цьому житлі.

Іпотека від банку

Плюс іпотеки в тому, що вже після укладення договору і передачі ключів в квартирі або будинку можна жити. Виплата всієї суми кредиту завершиться тільки через 10-15-20 років, і весь цей час у вас буде власне житло. Швидше за все, щомісячний внесок, особливо якщо квартира береться на 20 років, буде відповідати орендній платі. Це дозволяє здавати квартиру і орендними платежами оплачувати іпотеку.

Щоб отримати гроші від банку, потрібно внести початковий внесок, і це найнеприємніше. У різних банках різні вимоги до внеску, він може становити 10-50% від суми. ПриватБанк вимагає від власника надати інформацію про наявність у нього 25% від суми. Також йому важливо розуміти, що ваша здатність погашати кредит відповідає очікуванням. Важливо мати хорошу роботу, зарплату, можливість показати зростання за останній час. Банк повинен бути зацікавлений в вас як у вигідному клієнті на найближчі 15-20 років.

Якщо у вас немає початкового внеску і часу його збирати, а сімейна ситуація підтискає і змушує вас придбати квартиру, ви можете оформити кредит на придбання житлоплощі в ПриватБанку без початкового внеску, але він буде невигідний. Потрібно буде ще більше постаратися, щоб довести свою платоспроможність, мати бездоганну кредитну історію або запропонувати заставу під нерухомість, що купується.

Додаткові варіанти для отримання грошей без початкового внеску:

  • знайти поручителів, які готові будуть взяти частину витрат на себе в разі, якщо ви не зможете вносити платежі;
  • оформити дорожчу страховку на виплату кредиту.

Іпотечне кредитування має один істотний плюс – з кожним роком заробітні плати підвищуються, а за рахунок інфляції вартість щомісячного платежу стає все більш доступною. Вся сума кредиту і платіж залишаються зафіксованими і не можуть завищуватися необгрунтовано. Щомісяця ви робите внесок у власне житло, а не просто оплачуєте оренду.

Іпотека на вторинному ринку житла

Купівля нерухомості на вторинному ринку житла – один із способів заощадити. Ціна може бути істотно нижче, ніж в новобудові, а в разі поганого стану – ще нижче. Якщо ви готові ремонтувати житло з нуля після не дуже дбайливих господарів, зможете і отримати недорогу квартиру, і свіжий ремонт,що  ідеально підходить під вас.

ПриватБанк має свій сервіс з квартирами на вторинному ринку, і їх можна взяти в кредит. Там значний фільтр, зручне оформлення кредита й оперативна підтримка співробітників. Крім того, ПриватБанк проводить експертизу житла, тому ви можете не турбуватися про приховані борги, прописаних в квартирі неповнолітніх або недієздатних, або наявності у власника квартири обставин, при яких угода може бути оскаржена через недієздатний стан громадянина.

Банк пропонує, в тому числі, конфісковані за несплату квартири після того, як закінчиться термін давності на подачу позову про повернення квартири, тобто через 3 роки. Він сам робить оцінку і оформлює документи. Ви можете без побоювання купити квартиру в іпотеку і почати облаштування.

Житло за договором із забудовником

Ще один варіант, як заощадити на квартирі – придбати її за договором із забудовником. У ПриватБанку можна купити в кредит квартиру, тільки якщо вона готова як мінімум на 70%, або вже введена в експлуатацію і всі правовстановлюючі документи на неї є. Для отримання іпотеки банк також вимагає внесення початкового внеску до 30%.

Купуючи квартиру від забудовника, ви забезпечуєте собі життя в новобудові, яка сконструйована з дотриманням нових технологій, має поліпшене планування, гарний технічний стан і т.д. При покупці на етапі будівельних робіт можна контролювати деякі етапи і приймати в них безпосередню участь.

Вимоги від ПриватБанк

Банк видає гроші тільки при дотриманні клієнтом ряду умов, які б підтверджували його спроможність і можливість виплачувати щомісячні платежі протягом 10-20 років. Серед них є три основних:

  • Вік. Ключова умова банку -кредит повинен бути виплачений до виходу на пенсію. Поручителі також повинні бути того ж віку або молодше.
  •  Доходи. Найпростіше отримати іпотеку громадянам, в сім’ях яких дві працюючих людини, які перебувають у шлюбі. Щомісячний платіж не повинен перевищувати 50% від суми витрат на всіх членів сім’ї (діти і утриманці також враховуються). Неофіційні доходи в розрахунок не беруться.
  •  Кредитна історія. Банк самостійно запросить її в БКІ, і в неї повинні бути внесені вчасно повернуті кредити. Якщо у вас є проблеми з кредитною історією і затримки платежів в минулому, банк може відмовити у видачі кредитних коштів.

Кредит в ПриватБанку дозволить вам швидко обзавестися власним житлом. Банк пропонує хорошу відсоткову ставку і готовий скласти зручний графік платежів. Перед подачею заяви ви можете пройти консультацію з фахівцем і отримати повну інформацію щодо вимог до клієнтів.

Автор статьи:
Ольга Семенникова
Головний редактор проекту «Вибір позики». Більше 6 років досвіду роботи в фінансовій сфері. Розбирається у фінансових і банківських продуктах. Вона знає, як вибрати позику на дійсно вигідних умовах.
Залишити відгук

Згоден з обробкою моїх персональних даних відповідно до політикою конфіденційності