0
0

Кредитування приватних осіб через банки переважно відбувається за допомогою видачі кредитних карт або готівки. Серед 77 банків, що видають кредити в Україні (дані на 1 лютого 2019 року) 20 готові на готівкові кредити. Банківськими організаціями розроблено в цілому 400+ програм кредитування, якими можуть скористатися споживачі з різними соціальними статусами і доходом. У цій статті будуть наведені організації, які охоче видають кредити онлайн і при особистому відвідуванні офісів компаній.

Банківське кредитування в Україні: загальна інформація

З 20 банків, які кредитують населення готівкою, тільки 7 видають гроші на термін в 5 років. Більшість громадян, які отримують великий споживчий або автокредит, вважають за краще такий період – він забезпечує комфортні щомісячні виплати. Середня реальна ставка за позикою на рік становить 64,28%, а середня номінальна ставка 14,26%. Крім ставки в момент видачі споживчих кредитів стягується одноразова комісія близько 2-3% і в деяких випадках щомісячна комісія того ж розміру.

Надійне онлайн-кредитування

Не всі банки в країні пропонують громадянам доступні кредити і готові кредитувати приватних осіб. Оформити кредити на істотні суми на тривалий термін під доступний відсоток можна всього в декількох банках. При бажанні взяти гроші на 5 років діють обмеження – не вийде запросити більше 200 тис. гривень. Нижче представлений топ 5 банків, які працюють з тривалими і великими кредитами:

  •   «Укргазбанк». Річна процентна ставка тут всього 1,19%, одноразовий платіж при укладенні контракту – 3%, щомісячна комісія – 0%. Щоб отримати гроші, потрібно надати аванс в 50%. Це унікальний випадок для дуже обмеженого кола користувачів.
  •   «Райффайзенбанк». Кредитує приватних осіб на будь-які цілі на суму до 100 тис. гривень. Відсоткова ставка – 39,96%, проте реальний розмір насправді 52,64%. Банк не вимагає від позичальників ні початкового внеску, ні одноразової комісії при укладенні контракту, ні щомісячної виплати певного відсотка від виданої суми.
  •  «ІдеяБанк». У нього є пропозиція за готівковим кредитом «Три Преимущества», відсоткова ставка за яким – 55,01%. Одноразову комісію тут платити не доведеться, а ось щомісячну так – вона становить 1,65%. Крім програми «Три Преимущества» є інші варіанти – по ним можна отримати до 40 тис. гривень під 15%.
  • «Креди Агріколь» пропонує відсоткову ставку 15% (розмір реальної процентної ставки 65,05% на рік). Тут можна отримати до 50 тис. гривень. Одноразової комісії при укладенні контракту немає, щомісячна комісія є і становить 2,3%. Вимог до авансу у компанії немає, можна отримати потрібну суму (в межах обумовленої), не маючи на руках стартових грошей.
  •  «Кредобанк». Розробив програму «Великі гроші», але фактично надають тільки 20 тис. гривень максимум. Реальна ставка на рік у них найбільша, чим пояснюється 5-е місце в нашому топі – 72,7% в рік. Одноразової комісії при отриманні грошей тут немає, але доведеться щомісяця доплачувати 2,59% при внесенні платежу.

Приймаючи рішення про вибір компанії, не забудьте ознайомитися з рейтингом банків України.

Підводимо підсумки

«Укргазбанк» підходить мінімальної кількості споживачів. З інших варіантів потрібно вибирати в залежності від того, яка сума вам потрібна – для 100 тис. підійде тільки “Райффайзен», а 20 тис. можна взяти і в «Кредобанку». Якщо необхідна сума менше 20 тис. – у вас великий вибір, орієнтуйтеся на процентну ставку, максимальний розмір кредиту і переплати на одноразові або щомісячні комісії. Якщо вам потрібна зовсім маленька сума на тиждень, кредитну організацію краще пошукати серед МФО.

Автор статьи:
Ольга Семенникова
Головний редактор проекту «Вибір позики». Більше 6 років досвіду роботи в фінансовій сфері. Розбирається у фінансових і банківських продуктах. Вона знає, як вибрати позику на дійсно вигідних умовах.
Залишити відгук

Згоден з обробкою моїх персональних даних відповідно до політикою конфіденційності